Skip to content Skip to footer

MINA Pop-Up aduce Artă și Tehnologie în Inima Orașelor

MINA Pop-Up este un nou proiect cultural itinerant, parte din MINA, Museum of Immersive New Art, care transformă orașele Cluj-Napoca, Iași și Timișoara în destinații pentru artă digitală și tehnologie. 

MINA Cluj Napoca

19 aprilie - 2 iunie

MINA POP UP CLUJ

În inima Transilvaniei, orașul Cluj-Napoca devine gazda unei experiențe culturale unice odată cu sosirea MINA Pop-Up. Aici, arta digitală și tehnologia se întâlnesc pentru a transforma orașul într-o galerie imersivă în mișcare.
Indisponibil

MINA Iași

13 iunie - 10 septembrie

MINA POP UP IAȘI

Iașiul devine cadrul perfect pentru o experiență artistică inovatoare odată cu apariția MINA Pop-Up. Într-un oraș vibrând de energie și creativitate, arta digitală și tehnologia se împletesc pentru a oferi o experiență culturală memorabilă.
Cumpără bilet

MINA Timișoara

4 octombrie – 7 ianuarie

MINA POP UP TIMIȘOARA

Timișoara devine epicentrul artei digitale și tehnologiei odată cu sosirea MINA Pop-Up. Timișoara devine scenă pentru explorarea limitelor creativității digitale, atrăgând pasionații de artă.
Cumpără bilet

Descoperă Show-urile Noastre

Eveniment: Întâlnire cu Dumitru Prunariu

Pe 28 iulie, ora 10:00 

La premiera show-ului „Cosmos – Descoperim tainele Universului” va participa și invitatul special Dumitru Dorin Prunariu, singurul și primul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic în urmă cu 43 de ani, pe data de 14 mai 1981. Dumitru Prunariu a făcut parte din misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos”.

”COSMOS – Descoperim tainele universului”

DISPONIBIL DE PE 29 IULIE

Show-ul imersiv oferă o incursiune captivantă și educativă în minunile cosmosului.

Cu un focus amplu asupra Sistemului Solar și a cuceririlor umane în explorarea spațiului, acest spectacol va purta publicul într-o călătorie fascinantă printre planete, stele și alte corpuri cerești.

În cadrul show-ului pot fi văzute imagini din misiunea Soiuz 40, la care a participat Dumitru Prunariu, singurul și primul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic.

Spectacolul “Gustav Klimt”

DISPONIBIL DE PE 29 IULIE

Este o producție multimedia, care cuprinde 60 dintre lucrările pictorului simbolist, un arc în timp prin “Epoca de Aur”, inspirată de stilul Art Nouveau și simbolurile bizantine.

Se vor regăsi în cadrul show-ului opere expuse în muzee din toată lumea, precum “Doamna cu evantai”, “Sărutul” și “Doamna în Aur”, fiecare piesă fiind meticulos pusă în scenă 360 de grade, într-un spațiu de 7 metri înălțime.

*Spectacolul include picturi nud.

Spectacolul imersiv „Van Gogh”

Disponibil până pe 10 septembrie

Spectacolul imersiv „Van Gogh” este adus în premieră la Iași, de pe 13 iunie, în cadrul MINA Pop Up, ediția itinerantă a muzeului imersiv al noilor arte, MINA, prezentat de George.BCR. Peste 80 de opere create de Van Gogh, picturi, desene și schițe, au fost selectate pentru realizarea spectacolului. Printre operele ce vor putea fi admirate se numără renumitele „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Iriși” și „Mâncătorii de cartofi”, precum și lucrări din perioada de creație timpurie.

Spațiul MINA Pop Up este un cort de 450 mp, cu proiecții 360, organizat împreună cu Palas Campus Iași pe strada Iancu Bacalu, la 10 minute distanță de Palatul Culturii. MINA Pop Up va avea loc la Iași între 13 iunie și 10 septembrie, perioadă în care vor fi prezentate mai multe spectacole imersive și instalații interactive.

Spectacolul „Van Gogh” este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său și oferă publicului o incursiune captivantă în operele celebrului artist olandez. Citatele selecționate din corespondența lui Van Gogh aduc o notă personală și profundă în narațiune, făcând experiența și mai intimă și emoționantă.

Această expoziție imersivă, creată de studioul multi premiat Les Ateliers Nomad, cu muzica originală semnată de Alexei Țurcan, nu este doar o prezentare digitală a lucrărilor de artă ale maestrului, ci o călătorie interactivă și emoționantă în universul său creativ. Utilizând tehnologia de ultimă generație și proiecțiile impresionante, producția îmbină arta cu inovația pentru a aduce la viață celebrele opere ale lui Vincent Van Gogh.

„Lumea Subacvatică – O călătorie imersivă a apei”

DISPONIBIL PÂNĂ PE 28 IULIE

„Lumea Subacvatică – O călătorie imersivă a apei” este o incursiune educațională în biodiversitatea apei, marcată de conștientizarea modului în care putem contribui la o lume mai curată și la protejarea speciilor. Această prezentare digitală va fi însoțită de un ghid audio, oferind copiilor oportunitatea de a învăța despre rezervația Deltei Dunării, speciile de plante și pești din Marea Neagră, dar și despre misterele Oceanului. Show-ul este disponibil până pe 28 iulie.

Prezentată de Kaufland România, proiecția 360 de grade realizată de studioul Collider Visuals & Pixels Reality, adaptată de Les Ateliers Nomad, cu muzica produsă de Costas Ivanov, va evidenția frumusețea și importanța protejării ecosistemelor acvatice.

Constelații interioare

DISPONIBIL PÂNĂ PE 28 IULIE

Acest spectacol imersiv prezintă ilustrațiile lui Alex Nimurad (ilustrator, designer, art director și protagonist al celei de-a 23-a ediție One Night Gallery), animate de studioul Noetic și acompaniate de coloana sonoră realizată de Ștefan Andrei Ștefanovici.

Expoziția cuprinde 21 de lucrări de artă ce reflectă pasiunea lui Nimurad pentru mitologie, arta clasică și design contemporan. Stilul său îmbină aceste influențe diverse cu elemente minimaliste, creând un limbaj vizual unic și dinamic.

Contact: 0756 242 553

Program MINA Pop Up:

Luni – Vineri: 12.00 – 21.00
Sambata – Duminica: 10.00 – 21.00

Toate intervalele sunt cu acces general, cu excepția ultimelor două din fiecare zi, care sunt rezervate doar adulților și copiilor peste 10 ani.

MINA Pop-Up este un nou proiect cultural itinerant, parte din MINA, Museum of Immersive New Art, care transformă orașele Cluj-Napoca, Iași și Timișoara în destinații pentru artă digitală și tehnologie. 

Este o călătorie în lumea artei imersive, oferind spectatorilor acces la spectacole impresionante precum Gustav Klimt – The Immersive Show, Lumea Subacvatică și Inner Constellations, univers digital creat de ilustratorul Alex Nimurad. 

Prin intermediul unui cort special amenajat și plasat strategic în zone centrale, in apropierea centrelor comerciale Iulius Mall, MINA Pop-Up aduce arta mai aproape de oameni, creând experiențe culturale memorabile. 

Timp de 9 luni, MINA Pop-Up va fi prezent în fiecare oraș de pe traseu aproximativ 3 luni. Cele trei spectacole imersive vor fi disponibile publicului din țară în intervalele 19 aprilie – 2 iunie la Cluj, 10 iunie – 10 septembrie la Iași și 18 septembrie – 1 ianuarie la Timișoara.

Biletul achiziționat are valabilitate și permite accesul doar în ziua rezervării. Vă rugăm respectați intervalul orar pentru care achiziționați bilet.

Parteneri principal: George. Primul banking intelligent, Kaufland Romania

Parteneri: Daikin, Epson, Iulius Mall, Nvidia Studio